content image

Ik zoek hulp voor iemand

Je zoon of dochter, vader of moeder. Soms hebben ze een steuntje in de rug nodig. Met school of werk. Met huishouden, omdat er schulden zijn of problemen met een verslaving (zoals alcohol, drugs of gamen).

Ondersteuning: een-op-een hulp

Zorg met Karakter helpt mensen met bijvoorbeeld ADHD, een psychische aandoening, een vorm van autisme of een lichte verstandelijke beperking om hun leven weer op orde te krijgen. Zorg met Karakter biedt praktische ondersteuning bij alledaagse zaken zoals wonen, werken, school en sociale contacten. Waar nodig roepen we de hulp van specialisten in, zoals een psycholoog, psychiater of therapeut.

Praktische ondersteuning: stap voor stap

De obstakels die mensen in hun leven tegenkomen kunnen verschillen. Zorg met Karakter vindt daarom dat iedereen z’n eigen plan en doelen nodig heeft. Dit plan ontwikkelen we stap voor stap. Samen kijken we waar iemand vastloopt, naar wat beter kan. En welke praktische ondersteuning iemand hierbij écht nodig heeft.

Persoonlijk stappenplan

In een persoonlijk stappenplan stellen we samen doelen en maken we afspraken. Deze kunnen verschillend zijn. Bijvoorbeeld meer structuur in iemands’ dag aanbrengen of contacten zoeken én onderhouden. Zorg met Karakter staat voor praktische ondersteuning die nodig is om doelen te bereiken. Soms kan dit heel intensief zijn en is er elke dag contact.

Zo zelfstandig mogelijk verder

Als het nodig is, is de ondersteuning vooral in het begin intensief. Dan spreken we zo vaak als nodig is met een cliënt. Soms is het genoeg om wat minder vaak af te spreken. Ook wanneer iemand zijn of haar leven weer op de rit krijgt, houden we contact.

Ook dat is Zorg met Karakter: we laten iemand niet los wanneer het goed gaat. We willen juist die veiligheid bieden dat we een eventuele terugval samen oppakken en weer de stap naar voren maken.

Zorg met Karakter biedt een-op-een hulp bij alledaagse problemen en obstakels

Iedereen een eigen doel, een eigen plan

We structureren, organiseren, begeleiden en motiveren 

 

“De afgelopen drie jaar biedt Zorg met Karakter praktische ondersteuning voor onze zoon. Door de persoonlijke aanpak en het doorzettingsvermogen van zijn ondersteuner heeft onze zoon meer rust gekregen. Dankzij deze begeleiding maakt hij elk jaar kleine stappen voorwaarts. Daar zijn we echt dankbaar voor.”

– Douwina