content image

 

Casemanagers met Karakter
In Friesland

 

Over Zorg met Kennis

De casemanagers van Zorg met Karakter hebben ruime ervaring opgedaan binnen de verschillende takken van zorg in de primaire hulpverlening. Ze zijn bekend met het uitzetten van behandelkaders, het aansturen van cliënten en diverse problematieken en methoden zoals het Sociaal Competentie Model.

De ondersteuning van onze cliënten begint bij het stabiliseren van de eigen omgeving. Om daarna tot een actief proces te komen. Door inleving en écht te  luisteren legt Zorg met Karakter de basis voor een voorwaartse beweging.

Mensen in hun eigen kracht zetten

Het is onze drijfveer om oplossingen te vinden. Door te luisteren,  te kijken en te analyseren. Om daarna hulp te bieden waarmee mensen écht verder kunnen, waarmee ze in hun kracht komen en ervaren dat ze zelf meer kunnen dan ze dachten. En dat ze mogen vertrouwen op hun kunnen. Dat is Zorg met Karakter. Een resultaat waar onze casemanagers graag voor gaan.

Zorg met Karakter biedt individuele begeleiding in de thuissituatie.

Kerntaak: het rehabiliteren en re-integreren van mensen in de maatschappij en nieuwe kansen in hun dagelijkse bestaan creëren. 

De kracht van Zorg met Karakter:

Stabiliteit

Het ondersteunen van de cliënt begint bij het stabiliseren van de eigen omgeving. Om daarna tot een actief proces te komen door met inleving en daadwerkelijk luisteren een voorwaartse beweging te maken.

Creativiteit

Het samen met het netwerk actief zoeken naar alternatieve oplossingen en nog niet benutte mogelijkheden om de vooruitgang van de cliënt te stimuleren.

Professionaliteit

Het benutten van de eigen kracht van de cliënt door het organiseren van een gezamenlijke en effectieve communicatie tussen betrokken partijen.